Mijn diploma's en certificaten

De volgende diploma's en certificaten heb ik behaald.

Diploma Pedicure

 • HAM Code Voetverzorging (Hygiëne, Arbo en Milieu)
 • Assessment Ondernemersvaardigheden

 

 • Certificaat Sculpture Gel Training
 • Certificaat Sculpture Gel Training (deel 2)
 • Certificaat Lak Gel
 • Certificaat vaardigheidstraining diagnostiek voetschimmel en nagelmycose
 • Certificaat Bedrijfs Hulp Verlening (BHV)

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Diploma Medisch Pedicure

 • Voetverzorging Diabetici
 • Voetverzorging Reumapatiënten
 • Voetverzorging Overige Risicopatiënten (spastische, oudere en verwaarloosde voet)
 • Voetverzorging Oncologische voet
 • Nagelbeugel techniek
 • Nagelregulaties
 • Nagelreparaties
 • Orthesiologie
 • Antidruk technieken

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Diabetische voet

 

De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Wanneer men kloven, eelt, blaren, wondjes, likdoorns of verkleuringen heeft, mag men dat nooit zelf behandelen. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen.

Als medisch pedicure heb ik een contract afgesloten met Podotherapeut Voetencentrum Flipse.

Dit betekend dat patiënten in aanmerking kunnen komen om doorgestuurd te worden en de behandeling zoals deze vermeldt staat op het individueel behandelplan vergoed krijgen.

Naast deze vergoeding worden er wel extra kosten berekend voor een aanvullende cosmetische behandeling.

Dit houdt in dat ook de gezonde nagels geknipt en verzorgd worden en ook het eelt dat geen verhoogde druk geeft wordt verwijderd. De voeten worden glad gefreesd en er wordt crème in gemasseerd.

 

Ook wanneer er geen voetklachten zijn blijft regelmatige controle en behandeling raadzaam om ernstige gevolgen te voorkomen.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Reumatische voet

 

Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningn aan gewrichten, spieren en pezen. Door ontstekingsprocessen in de voet kunnen vergroeiingen van de voet ontstaan. Pijnlijke voeten, stijfheid van de gewrichten, verandering van het voetweefsel kunnen het gevolg zijn.

Vervormingen aan de voeten veroorzaken meer druk en wrijving, dit kan leiden tot meer eelt, wondjes en pijn.

Regelmatige voetverzorging kunnen de pijnklachten verlichten.

 


Orthesiologie

 

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Door de verschillende mogelijkheden ziet elke siliconen-orthese er anders uit. Ook de keuze van het materiaal hangt af van de vorm en het gebruik waarvoor de orthese nodig is. Druk of wrijving van de schoenen of andere tenen kunnen op elke plek ontstaan. Vaak bevinden deze zich, bovenop, tussen en onder de tenen. Maar ook uitsteeksels aan zijkant van de voorvoet bij de grote of kleine teen zijn vaak vervelende en pijnlijke plekken. 

 


Vilttechniek

 

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.


Schimmeldiagnostiek

 

Als pedicure met het certificaat schimmeldiagnostiek ben ik gecertificeerd een biopt af te nemen van de aangedane nagels of huid. Hierdoor kan ik snel vast stellen of het om een schimmel gaat. Dit is een pijnloze behandeling waarbij kleine stukjes nagel of huidschilfers worden afgenomen.

Voeten bevatten gemiddeld zo'n tachtig verschillende schimmels en bacteriën, vooral op de hiel, onder de teennagels en tussen de tenen. Onschuldige schimmels leven van nature op de huid, maar kunnen een infectie veroorzaken als ze zich vermenigvuldigen. Vooral voetschimmel is een veel voorkomende en lastige aandoening. Een andere ontsierende aandoening aan de voet is een schimmelnagel.

Deze geel verkleurde, brokkelige en/of verdikte nagels die in de volksmond kalknagels worden genoemd, ontstaan vaak door een schimmelinfectie.

Wanneer door microscopisch onderzoek duidelijk is vastgesteld dat het een schimmel betreft kan er een behandelplan worden opgemaakt.


Gelnagel/nagelreparatie

 

Wanneer sprake is van een beschadigde of een door schimmel aangetaste nagel bestaat er de kans op groei problemen. Dikwijls krijgt de nagel tijdens het naar voren groeien tegenstand van het omhoog komende vetpolster waarin de nagel aan de voorzijde gaat ingroeien.

Een gelnagel kan voorkomen dat het nagelbed onjuist gaat groeien en blijvende nagelmisvormingen veroorzaakt.

 

Ook cosmetisch gezien kan een gelnagel een oplossing zijn.


Nagelbeugeltechniek

 

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken.

Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Het kan een hele opluchting zijn om bij een ingroeiende nagel een beugel te plaatsen, dit verlicht de pijn.